Webdesign

Wilt u een website laten maken maar weet u niet waar u moet beginnen? Voor webdesign kunt u bij LWDS Media terecht, van website ontwerp tot aan website realisatie.

Wat is webdesign?

Als men spreekt over webdesign wordt er meestal alleen gedacht aan het vormgeven van een website. Tegenwoordig wordt de term webdesign in bredere zin gebruikt waarbij ook het technisch ontwikkelen (webdevelopment) van de website als onderdeel wordt gezien.

LWDS Media biedt zowel webdesign als webdevelopment diensten aan. Tijdens het ontwerpen van een website houden wij o.a. rekening met de inhoud (content), het ontwerp, de structuur, de gebruiksvriendelijkheid en techniek.

De content

De content van uw website is het belangrijkste voor uw bezoeker. Uw inhoud moet actueel en relevant zijn voor de bezoeker. Ons advies is daarom om eerst na te denken over wat uw doelen zijn en wat u wilt vertellen, alvorens u de opdracht geeft om een website te laten ontwerpen. Weet u niet zo goed hoe u uw content moet indelen? Geen probleem, wij kunnen u daarbij helpen.

Ontwerp en structuur

Als u eenmaal uw communicatiedoel heeft vastgesteld kunnen wij samen met u aan de slag met het ontwerpen van de website. Belangrijke elementen bij webdesign zijn o.a. kleurgebruik, indeling, sfeer/uitstraling, navigatiestructuur en identiteit. De website moet bezoekers aantrekken en aanzetten tot actie. De vormgeving en indeling van de website speelt hierin een belangrijke rol. Wij ontwerpen een website die past bij uw huisstijl zodat uw website uw identiteit uitdraagt. LWDS Media levert vrijwel altijd maatwerk webdesgin!

Webdesign responsive design showcase

Gebruiksvriendelijkheid en techniek

Een mooi plaatje en goede content is niets waard als uw bezoeker het niet kan vinden, niet kan bekijken of te lang moet wachten. Uw website moet snel en gebruiksvriendelijk zijn, zowel voor uw bezoeker als voor u, de beheerder!

Responsive design

Al onze website hebben een responsive design. Dat houdt in dat de website schaalt op basis van de ruimte op het scherm, zodat uw website goed wordt weergegeven op mobiel, tablet en pc. Indien u een speciaal/complex ontwerp of website heeft kunt u ook kiezen voor een aparte mobiele website. Zie mobiele website voor meer informatie.

Content management systeem

Om uw website te kunnen beheren maken wij gebruik van een open-source content management systeem (cms). Deze software is gratis te gebruiken en geeft u o.a. de mogelijkheid om uw inhoud te wijzigen en nieuwe pagina’s aan te maken. Het cms draait op de webserver en is vanaf elk apparaat met een internetverbinding te benaderen, u hoeft dus geen extra software op uw pc te installeren.

Snelheid

De snelheid van de website is afhankelijk van de server (webhosting). Kies voor een webhosting dat bij uw website past. Zie hosting voor meer informatie.